Vádemelés a fideszes polgármester ellen

Az ügyészség pénzbüntetést indítványoz Csák István teremi polgármester és két társtettese – a helyi jegyző és egy hivatali dolgozó – ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt. 

A Nyírbátori Járási Ügyészség három személlyel szemben vádat emelt a Nyírbátori Járásbíróságon hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlottak a bűncselekményt társtettesként követték el - tájékoztatta tudósítónkat Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője. 

Értesüléseink szerint a három vádlott Csák István, Terem község polgármestere, Kerekes Imre teremi jegyző, valamint P. Lászlóné, a polgármesteri hivatal egyik dolgozója, akik a vád szerint meghamisítottak egy, a helyi képviselő-testület üléséről készült jegyzőkönyvet.

Mint beszámoltunk róla: a testület 2015 februárjában úgy döntött, hogy az a képviselő, aki állandó bizottsági tag, az alapdíjon felül 10 ezer forint tiszteletdíjat kap, míg a tanácsnok 5 ezret. A Csák István polgármester és Kerekes Imre jegyző által aláírt, valamint P. Lászlóné által vezetett jegyzőkönyvet azonban hamisított tartalommal továbbították a Nemzeti Jogszabálytár törvényességi felügyeletéhez: a hamis jegyzőkönyvben az szerepelt, hogy a képviselőket nem illeti meg sem 10, sem 5 ezer forintos juttatás.

Később azonban Csák saját magának olyan jogot kreált, amiről nem is szavaztak: egy hamis jegyzőkönyvben a polgármester 500 ezer forintos rendelkezési jogot állapított meg magának a költségvetésen belüli átcsoportosításokra. 

Az ügyész mindhárom vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.