Utolsó percben győzött a fideszes politikai lobbi

A kazincbarcikai fideszes országgyűlési képviselő ügyesen érvelt és az utolsó pillanatban meggyőzte Balog Zoltán erőforrás-minisztert, hogy szükség van a kazincbarcikai kórházra.

Mégis megmaradhat a szülészet, az általános belgyógyászat és a sürgősségi ellátás a kazincbarcikai kórházban – adta hírül a Borsod online. A portálnak minderről személyesen számolt be Demeter Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Megmarad a szülészet, a sürgősségi ellátás és az általános belgyógyászat a szükséges ágyszámmal. Az izsófalvai pszichiátriai szakkórház és betegotthon „bekerül” a barcikai kórházba, de Demeter Zoltán elmondása szerint ezek a változások fokozatosan mennek majd végbe, és ami a legfontosabb, nem járnak munkahelyek megszüntetésével.

A politikus nyíltan beszélt arról is, hogy mindez annak köszönhető, hogy a kórház ügyében személyesen tárgyalt a frissen kinevezett Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterrel. Mint mondta, arra kérte, hogy a kazincbarcikai kórházzal kapcsolatos elképzeléseket vizsgálják felül, mert 110 ezer ember nem maradhat ellátatlanul.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a nagy kórház-átalakító programjából a fideszes politikai nyomás hatására időről időre kénytelen feladni valamit. Így maradt meg például a soproni, a kalocsai, a marcali, a miskolci és a debreceni városi kórház. És most újabb csatát vesztett az államtitkár Kazincbarcikán is, a város kórháza ugyanis eredetileg a bezárandók listáján szerepelt, feladatait a miskolci megyei kórházba telepítették volna. Lapunk úgy tudja: a kórház megmenekülését "átmeneti" helyzetként kezeli az államtitkárság, szerintük csak másfél évre szól a haladék, míg a miskolci csillagpont-beruházás elkészül, azaz akkor tényleg bezárják az intézményt. Ezt Szócska Miklós sem gondolja komolyan. Mert akkor éppen országgyűlési választások lesznek, olyanok, amikor amúgy is felére csökken a választókörzetek száma. A Nol.hu úgy tudja, erre az időszakra máris erősen készül a Fidesz ebben a körzetben, mert akkor az ózdi, az edelényi és a kazincbarcikai kórház egyetlen szervezeti egységben működne, és Daher Pierre jelenlegi országgyűlési képviselő irányítaná ezen intézményeket, a fideszes politikus ugyanis már nem lenne jelölt a 2014-es országgyűlési választásokon. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.