Újra munkába állnak a kényszernyugdíjazott hajdúsági bírák

Egy 63 és egy 64 éves bírót az életkoruk miatt kényszernyugdíjaztak, mire mindketten munkaügyi bírósághoz fordultak. Jogerősen nyertek, visszahelyezik őket eredeti beosztásukba.

Jogerős bírósági döntés született két kényszernyugdíjazott bíró ügyében a Miskolci Munkaügyi Bíróságon, amely kimondta, hogy a két felperest a bírói tisztségébe és eredeti beosztásába kell visszahelyezni - közölte lapunkkal Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője.

Mint elmondta: a Debreceni Törvényszéken összességében három bírót érintett a kényszernyugdíjazás, mindhárman munkaügyi bírósághoz fordultak. Egyikük esetében még nincs elsőfokú döntés, két bíró esetében pedig – miután nem volt fellebbezés – az elsőfokú döntés emelkedett jogerőre. Az egyik érintett bíró a Debreceni Járásbíróság polgári ügyszakában ítélkezett, őt 63 éves korára tekintettel nyugdíjazták. A másik bíró a Hajdúböszörményi Járásbíróság polgári ügyszakán tevékenykedett, ő a kényszernyugdíjazása idején 64 éves volt.

A Debreceni Törvényszék elnöke, Kahler Ilona a mai nappal kezdeményezi a két bíró visszahelyezését, az Országos Bírósági Hivatal elnökén keresztül kéri a két bíró köztársasági elnök általi kinevezését. Mindketten eredeti beosztásukba kerülhetnek majd vissza, várhatóan március 15-i vagy április elsejei hatállyal. Munkába állásuk financiális háttere a Debreceni Törvényszék rendelkezésére áll.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.