Újra várja a bíróság az érpataki polgármestert

Csütörtökön folytatódik Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester jogosulatlan doktoricím-használata miatt indult büntetőügye a Püspökladányi Járásbíróságon. De kérdés, hogy a vádlott ezúttal részt vesz-e a tárgyaláson, hiszen rendszeresen előfordul, hogy különböző okokra hivatkozva kimenti magát.

Az „érpataki modell atyjaként” elhíresült Orosz Mihály Zoltán azért került a vádlottak padjára, mert a vád szerint olyan teológiai akadémián szerzett doktori címet, amely nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult. A nyomozást már 2014-ben lefolytatták ellene, de a per elhúzódik, mert a polgármester tavaly és idén több tárgyaláson nem jelent meg

Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az ügyről elmondta: a Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint Orosz Mihály Zoltán 2012. augusztus 30-án felkereste a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatal Okmányirodai Osztályát, ahol – arra hivatkozva, hogy elveszítette a személyi igazolványát – új személyazonosító okmányt igényelt.

Az igénylés során bemutatott egy idegen nyelvű okiratot, amellyel doktori címét igazolta. Az okirat alapján a vádlott neve elé a személy- és lakcímnyilvántartásban doktori címet jegyeztek be, illetve az újonnan kiállított személyi igazolványon is a Dr. Orosz Mihály Zoltán név szerepelt.

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint az érintett teológiai akadémia nem államilag elismert felsőoktatási intézmény, így doktori cím adományozására nem jogosult, s erről a tényről a vádlott tudomással bírt.

Orosz Mihály Zoltán egyébként jelenleg egyetemi tanulmányokat folytat: saját állítása szerint levelező tagozatos joghallgató egy budapesti egyetemen.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.