Újabb vádemelés Geréb Ágnes ellen

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás és kuruzslás miatt emelt újabb vádat az ügyészség a közelmúltban jogerősen elítélt Geréb Ágnes ellen.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette és kuruzslás vétsége miatt dr. G. Ágnes ellen – tudatja közleményében Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Újabb vádemelés Geréb Ágnes ellen
Geréb Ágnes

A vádirat lényege szerint a vádlott, akit a bíróság 2007. október 26. napjától három évre eltiltott a szülész-nőgyógyász foglalkozás gyakorlásától, az eltiltás hatálya alatt rendszeresen szülész-nőgyógyász, valamint háziorvosi kompetenciába tartozó terhesgondozási tevékenységet végzett, illetve előre tervezetten intézményi kereteken kívül szervezett meg és vezetett le szüléseket.

Ezen esetek közül 2009 szeptemberében, 2010 májusában és 2010 októberében a vádlott a foglalkozási szabályok megszegése miatt mind a szülő nők, mind a magzatok életét, egészségét közvetlen veszélynek tette ki.

Az eljárást a Budapesti II. és III. kerületi Bíróság folytatja.

A vádlott a vádemeléskor házi őrizetben volt, az ügyészség indítványozta a vádiratban a kényszerintézkedés határidejének meghosszabbítását.

Az ügyészségi közleményben csak monogrammal jelölt Geréb Ágnest a napokban a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte, emellett tíz évre eltiltotta foglalkozása gyakorlásától is. Az otthonszülés hazai úttörőjeként emlegetett szülésznőt két csecsemő halála miatt vonták felelősségre. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.