Újabb pofont kap Simicska Lajos?

Giró-Szász András lehet a Nemzeti Kommunikációs Ügynökség vezetője - írja a hvg.hu. A döntés újabb pofon lehet Simicska Lajosnak, a volt kormányszóvivő ugyanis ismerten Habony Árpád szimpatizánsa.
A portál fideszes forrásokra hivatkozva azt közölte, a volt kormányszóvivő, Giró-Szász András a legesélyesebb jelenleg az állami ügynökség vezetői posztjára. A hivatal felügyeli majd az összes kormányzati és állami cég reklám- és PR-költéseit.

Amint arról lapunk beszámolt, Lázár János és két minisztertársa hétfőig kapott időt arra, hogy elkészítsék az erről szóló előterjesztést. Az ügynökségről - amely éves szinten közel 50 milliárd fölött diszponálna - egy ideje sejthető, hogy Habony Árpád miniszterelnöki stratégiai tanácsadó "felségterülete" lenne.

A hvg.hu információi is ezt a sejtést erősítik, Giró-Szász András ugyanis Habony támogatóihoz tartozik. Ezzel a hirdetési piacon óhatatlanul bekövetkezne egyfajta átrendeződés, hiszen az állam e célra fordított pénzösszegeit a Patonai Péter nevével fémjelzett Inter Media Group Kft. (IMG) "közvetítette" a piacon. Patonai ismerten jó viszonyt ápol Simicska Lajossal.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.