Holnapra kell megalapozni Habony királyságát

Holnap jár le a határidő a Nemzeti Kommunikációs Ügynökségről szóló előterjesztés elkészítésére. A hivatal hatásköre lesz az összes kormányzati és állami cég reklám- és PR-feladatainak az ellátása - évi 50 milliárdos nagyságrendben.

Szeptember 15-én, holnap jár le a határidő arra, hogy Lázár János és két minisztertársa elkészítse az előterjesztést az állami reklám- és kommunikációs feladatok centralizálásáról, azaz a Nemzeti Kommunikációs Ügynökségről (NKÜ). A Magyar Közlönyben nemrégiben jelent meg a kormányhatározat az állami kommunikációs ügynökség felállítsáról.

Úgy tudjuk, a kormány több alkalommal is tárgyalta előtte az előterjesztést, és a Népszabadság már azt is megírta, hogy az ügynökség - mely éves szinten közel 50 milliárd fölött diszponálna -, valószínűleg Habony Árpád miniszterelnöki startégiai tanácsadó "felségterülete" lenne. Ezzel a hirdetési piacon óhatatlanul bekövetkezne egyfajta átrendeződés, hiszen az állam e célra fordított pénzösszegeit a Patonai Péter nevével fémjelzett Inter Media Group Kft. (IMG) "közvetítette" a piacon.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.