Holokauszttagadás miatt feljelentették Balog Zoltánt

A Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Párt feljelentést tett holokauszttagadás miatt Balog Zoltán emberierőforrás miniszter ellen a Fővárosi Főügyészségen.

Ifj. Bogdán János, a párt elnöke azt közölte, nem fogadják el, hogy 70 évvel a holokauszt után sem hagyják békében nyugodni ártatlanul meggyilkolt halottainkat, gyermekeket, időseket. "Balog Zoltán miniszter úrnak, mint bárkinek, aki kétségbe vonja, kisebbíti a holokauszt tényét, emberileg, erkölcsileg és jogilag is felelnie kell. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy minél nagyobb közhatalommal bír valaki, annál nagyobb a felelőssége. Néhány emberi jogi kilométerrel nyugatra nem kellene felszólítani, hogy mondjon le, megtenné magától is. Nem számítunk erre, de emlékeztetnénk Balog miniszter urat, hogy az állampolgároknak nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak. Akkor is ha miniszterek" - olvasható a párt közleményében.

Emlékeztetőül: a roma holokauszt évfordulóján Balog azt nyilatkozta, hogy a második világháborúban Magyarországról nem történt roma deportálás, a magyar cigányokat Ausztriából vitték el. Balogot emiatt lemondásra szólították fel a demokratikus ellenzék pártjai, és több civil szervezet is felháborodottan reagált a kormánytag szavaira, a DK pedig feljelentést is tett. Balog Zoltán utólag korrigálta nyilatkozatát, amit szerinte félreértelmeztek a sajtóban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.