Újabb 13 menekültből csináltunk bűnözőt

Tizenhárom újabb migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási Ügyészség határzár tiltott átlépésnek bűntette miatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Szanka Ferenc emlékeztetett, szerdán kilenc ügyben már jogerős ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság, valamennyi vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően kiutasítva Magyarország területéről.

A 13 vádlott kedden kora este, illetve szerdán dél körül Röszke, valamint Mórahalom külterületén lépte át illegálisan a szerb-magyar határt. A kerítést nem rongálták meg, mert a mások által korábban vágott lyukon keresztül másztak át. Az öt iraki, két pakisztáni, egy afgán és öt szír állampolgárt a rendőrség őrizetbe vette. A bűncselekmények elkövetését valamennyien elismerték. (Kérdés, hogy az érintettek tudnak-e a beismerésről, korábban ugyanis - mint azt a Párbeszéd Magyarországért nyilvánosságra hozta - a jogszerűen, a beléptetési ponton jelentkező migránsokkal is olyan, magyar nyelvű papírokat írattak alá Röszkén, amely szerint illegálisan léptek az ország területére - a szerk.) A vádlottak ügyében soron kívül, gyorsított eljárásban dönt a Szegedi Járásbíróság - tudatta a csoportvezető ügyész.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.