„Orbánék nemcsak a migránsokat verik át, hanem Magyarországot is”

A Párbeszéd Magyarországért (PM) bizonyítékkal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy a kormány a saját törvényeit sem tartja be, illetve a hatóságok átverik a menekülteket – jelentette ki a párt szóvivője kedden Röszkén.
Barabás Richárd, a szerb-magyar határon megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta, arra kényszerítik az embereket: jegyzőkönyvben annak ellenére ismerjék el, hogy illegális migránsok, hogy legálisan, határátkelőn kívánnak belépni az országba.

Ebben a helyzetben a PM magyarázatot kér Pintér Sándor belügyminisztertől és követeli, hogy tegyen lépéseket a törvénysértés megakadályozása érdekében - tette hozzá.

Hozzátette, a kormány maga is azt kommunikálja, hogy az számít illegális bevándorlónak, aki a zöldhatáron érkezik, ám aki határátkelőn keresztül, annak a kérelmét elbírálják. Ennek ellenére egy magyar nyelvű papírt íratnak alá a migránsokkal, amiben elismerik, hogy illegális bevándorlók - mondta a PM szóvivője.

Kitért arra is, hogy eközben 1500 ember rekedt a senki földjén víz és információ nélkül.

Vagyis látszik, hogy Orbán Viktornak és Lázár Jánosnak fogalma sincs arról, hogy mit kezdjen a migránsokkal, illetve a kialakult helyzettel, eközben pedig nemcsak a migránsokat verik át, hanem Magyarországot is - értékelt Barabás Richárd.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.