Zöldfülűek a határon: új rendőrök régi trükkel

Névtelenséget kérő belügyminisztériumi forrásaink erős túlzásnak tartják, hogy három-négy hónap múlva szolgálatba léphetnek azok a rendőrök, akiket a kormány múlt heti döntése alapján terveznek felvenni a Készenléti Rendőrséghez. Ilyen rövid idő belül ugyanis legfeljebb az első új felvételisek felszerelése történhet meg, ezután kezdődhet csak a kiképzésük.

Egybehangzó belügyi és parlamenti források megerősítették: a most kezdődő toborzás eredményeként felveendő rendőrjelölteket a későbbiekben több szakaszban képzik majd ki teljes értékű rendőrré. Képzés közben azonban több hónapot kell majd járőrtársként szolgálatban tölteniük, az azonban már koránt sem biztos, hogy valamennyiüknek a határon.

Körvonalazódni látszanak olyan elképzelések is, melyek szerint a Készenléti Rendőrség tapasztalt egységeit küldik a határvédelem megerősítésére, az újonnan felvetteket pedig az ő helyükre osztják majd be, elsősorban a főváros kevésbé veszélyes kerületeiben. Ez nem lenne példa nélküli: pár éve a fővárosiak már találkozhattak a bűncselekmények, balesetek helyszínein halványkék overallba öltöztetett „tanuló rendőrökkel".

Azt továbbra sem tudta senki megmondani a Belügyminisztériumban, hogy mikorra tudják kiállítani a kormány által elvárt 3000 új rendőrt.

Egy másik körvonalazódó elképzelés szerint viszont a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó civil vagyonvédelmi és biztonsági cégek embereinek egy részét is bevetnék a határok megerősítésére. Feladataikat a küldetésük idejére frissen kiképzett önkéntes szerződések vennék át.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.