UD Zrt.-ügy: pert vesztett Dávid Ibolya

Valótlanul állította Dávid Ibolya, az MDF volt elnöke két éve Tombor Andrásról, hogy a párt 2008-as tisztújításával kapcsolatban rá, illetve pártjára terhelő adatok akár titkosszolgálati eszközökkel történő gyűjtésére adott utasítást az UD Zrt.-nek - mondta ki nem jogerősen a Fővárosi Bíróság kedden.

Az elsőfokú bíróság szerint Dávid Ibolyának nem sikerült bizonyítania a személyiségi jogi perben, hogy a felperes ilyen tartalmú megbízást adott volna a biztonsági cégnek, ezért kell a volt MDF-es politikusnak az MTV A szólás szabadsága című műsorában nyilvános elégtételt adnia Orbán Viktor egykori miniszterelnöki főtanácsadójának.

A szóbeli indoklásban ugyanakkor elhangzott az is, hogy az eljárás adatai szerint a felperes az általa állítottnál jelentősebb szerepet játszott az MDF tisztújításában. Ennek kapcsán még Herényi Károly akkori MDF-es politikussal is alkudozott, továbbá az UD Zrt. egyik vezetője és a felperes között is közelebbi kapcsolat volt annál, mint, amiről a felperes beszámolt a perben, de hogy milyen tartalmú megbízást adhatott Tombor, illetve, hogy az megfigyelésre vonatkozott-e, az az eljárás során nem volt megállapítható.

Az elsőfokú ítélet szóbeli indoklásában ugyanakkor elhangzott az is, hogy a bíróság nem kívánja minősíteni az ügyben megnyilvánuló politikai kultúra színvonalát, azt, hogy ki, milyen eszközöket alkalmazott a hatalom megragadásáért, illetve megtartásáért.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.