Belföld: Tuzson: Nem volt szó előrehozott választásról - NOL.hu
 

Tuzson: Nem volt szó előrehozott választásról

Sem a kormányülésen, sem más Fidesz-fórumon nem vetődött fel az előrehozott választás kérdése - mondta lapunknak kedden Tuzson Bence.
A Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs államtitkára leszögezte: négy évre választ az ország, és ez így van jól. Ezen nyilatkozatával az előző napit pontosította, magyarázta meg.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere szombaton mondta azt, hogy ha az ellenzék továbbra sem támogatja a terrorveszély esetén bevezethető rendeleti kormányzást, a kabinet az emberekhez fordul. Tuzson Bencét ennek kapcsán kérdezte hétfőn az ATV.

Tegnap az államtitkár azt mondta: mivel a kérdező újságíró egy blokkban tette fel a kérdéseit, nem volt számára egyértelmű, hogy az előrehozott választásokra kérdez rá. Ezért válaszolt úgy, hogy "minden lehetőséget megvizsgálnak".

Arra, hogy nemzeti konzultációra kell-e gondolni, Tuzson azt mondta: leghamarabb március második felében szavazhat a parlament az alkotmánymódosításról, így most még nem dőlt el, mi lesz az emberek megkérdezésének a formája, ha megbukik az alkotmánymódosítás.

Az államtitkár azt is elárulta: a kormány bízik benne, hogy valamelyik ellenzéki párt mégis támogatja majd a javaslatot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér