Tüntetést szerveznek a kigyúrt figurák akciója miatt

Délután hattól demonstrációt tartanak a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt. Minderre azt követően kerül sor, hogy az MSZP elképesztő jelenetek közepette csúszott le a népszavazási elsőségről újfent. A párt képviselőjét 8-10 kigyúrt, kopasz figura megakadályozta abban, hogy elsőként adja le kérdését a vasárnapi nyitva tartásról.
A ma hajnalban, illetve délelőtt történteket követően az MSZP tüntetést szervez a Nemzeti választási Iroda székháza elé. A párt a Facebookon tette közzé felhívását. E szerint: "Ismeretlen népszavazáskezdeményező bőrfejűek csoportja ma reggel hatra jött a választási irodához. Te gyere délután hatra! Gyertek kockás ingben! A Fidesz verőemberekkel próbálja megakadályozni, hogy az MSZP ismételten beadja a boltok vasárnapi nyitvatartását lehetővé tevő népszavazási kérelmét. Ilyet csak diktatúrák csinálnak! Gyertek ti is ma délután 6 órára a Nemzeti Választási Iroda elé, az 5. kerületi Alkotmány utcába, hogy együtt tiltakozzunk az elnyomás ellen!"

A döbbenetes jeleneteket követően ez a kérdés lett az első, amellyel a Kúria foglalkozik: „Egyetért-e Ön azzal hogy a kiskereskedelmi üzletek a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint továbbra is zárva tartsanak vasárnap?" – ezzel a kérdéssel előzött be Erdősi Lászlóné magánszemély.

Nyakó István volt MSZP-s parlamenti képviselő a szocialisták által már korábban benyújtott kérdést vitte magával: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?". Ezzel a kérdéssel azonban érdemben nem foglalkozik a Kúria, mivel a másik kérdést négy másodperccel korábban sikerült leadni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.