Tóth Bálint matematikus is visszaküldi lovagkeresztjét Bayer Zsolt miatt

A professzor levélben kéri a köztársasági elnököt, hogy nevét töröljék a kitüntetettek listájáról.

2009. augusztus 20-án „több évtizedes, nemzetközileg is számon tartott tudományos, kutatói munkásság[om], oktatói és vezetői tevékenység[em] elismeréseként" a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntetett ki Dr. Sólyom László, a Magyar Köztársaság akkori elnöke. Ugyanezt a kitüntetést Ön a minap olyan személynek adományozta, aki a magyar társadalom széles körű konszenzusa – és a magam véleménye – szerint érdemtelen bármilyen elismerésre - idézi Tóth Bálint levelét a 444.hu.

A matematikus megjegyzi, számára vállalhatatlan, hogy e személlyel - vagyis Bayer Zsolttal – összefüggésbe hozható legyen, ezért kitüntetését visszaküldi, és kéri, nevét haladéktalanul töröljék a kitüntetettek listájáról.

Az egyetemi tanár a Köztársasági Elnöki Hivatalnak jelezte, hogy a kitüntetést augusztus 22. hétfő reggel postázza. 

Ahogy arról beszámoltunk, Bayer Zsoltot csütörtökön tüntették ki a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adott át a Magyar Hírlap publicistájának. Másnap Kaltenbach Jenő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa jelezte, visszaadja kitüntetését. Szombaton Kenyeres István biotudós, vállalkozó a Facebook-oldalán jelentette be, hogy Bayer Zsolt kitüntetése miatt ő is visszaadja az érdemkeresztjét.

Bayer nyíltan uszító, bornírt szitkozódásban kimerülő írásaiból készített szemlénket ide kattintva olvashatják el.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.