Török Gábor: Rogán jól döntött, még bármi lehet belőle

Rogán tudatos, stratégiában gondolkodó politikus, aki azzal, hogy nem lesz Tarlós megválasztása esetén főpolgármester-helyettes, meghagyta magának a lehetőséget, hogy 2014-ben lehessen Budapest első embere - írja blogjában Török Gábor.

Rogán Antal meghagyta magának az esélyt arra, hogy a politikai széljárás számára kedvező alakulása esetén a következő választáson Budapest első embere lehessen - írta legújabb blogbejegyzésében Török Gábor politikai elemző annak kapcsán, hogy a fideszes politikus a napokban bejelentette: mégsem lesz Tarlós István győzelme esetén az ő főpolgármester-helyettese, hanem ismét az V. kerületben indul a polgármesteri tisztségért. 

A politikai elemző szerint ha Rogán enged a nyomással vegyes csábításnak, ugyanerre csak a hivatalban lévő főpolgármester személyes döntése - visszavonulása - nyomán lett volna lehetősége. Rogán nem csupán azt bizonyította, hogy tudatos, stratégiában gondolkodó politikus, de azt is, hogy van bátorsága és - ami fontosabb - ereje nemet mondani. Török úgy fogalmaz, Navracsics Tibor és Lázár János mellett egyértelműen Rogán a harmadik olyan fideszes politikus, "aki még bármi lehet".

Az elemző szerint a képlet világos: ha Tarlós - akit októberben minden bizonnyal megválaszt majd Budapest a város élére - „jól csinálja", négy év múlva Rogánnak semmiképpen nem lenne esélye indulni a posztért, akár helyettese a sikeres főpolgármesternek, akár nem. Ellenben egy, a várakozásokhoz képest kudarcosabb periódust követően a fővárosi problémáktól valamelyest távolabb álló V. kerületi polgármester lényegesen kedvezőbb rajtpozícióból indulna, mintha Tarlós volt helyetteseként kísérletezne - olvasható Török Gábor blogbejegyzésében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.