Tömeges igazoltatás a Keletinél

Csütörtökön délután rengeteg rendőr jelent meg a Keleti pályaudvar környékén. Noha a korábbi hírek razziáról szóltak, a Migration Aid közölte, csak szokásos igazoltatás volt, ám a rendőrök láttán rengeteg menekült hagyta el az aluljárót.

A HVG és az Index beszámolója szerint a készenléti rendőrség nagy számban jelent meg a Keleti pályaudvar környékén csütörtök délután.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, nem ürítették ki a területet.

A Migration Aid a Hvg.hu-nak azt nyilatkozta, a menedékkérők papírjait ellenőrizte a rendőrség. Az Index helyszíni tudósítója szerint is egyszerű igazoltatás volt, azonban a rendőrök megjelenésekor sokan elhagyták az aluljárót.

A civil segítők szerint a rendőrség a tolmácsokkal és az önkéntesekkel együttműködve nagyon humánusan végzi az akciót, azonban arról egyelőre semmit sem lehet tudni, hogy a menekülteknek hová is kell mennie. Sokuknak ráadásul lejárt az egynapos, ingyenes utazásra jogosító igazolása, így ahhoz, hogy valamelyik átmeneti szállásra eljussanak, pénzre lenne szükségük.

Ahogy arról beszámoltunk, kedden éjjel ötvenhat menekültet vittek hasmenéses fertőzéssel kórházba. Szerda estig egy nő és egy gyermek kivételével mindannyiukat kiengedték, a terhes nőt és ötnapos csecsemőjét a kiszáradás veszélye miatt benntartották a Szent László Kórházban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.