Tömegdemonstráció helyett szűk körű ellenzéki rendezvény

A viharos szél miatt, biztonsági okokból ugyan lefújták a baloldali ellenzék ünnepi rendezvényét a Szabad sajtó útján, a kormányváltó összefogás három pártjának vezetője azért találkozik a szimpatizánsokkal.

Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc a lefújt demonstráció eredetileg tervezett időpontjában, 15 órakor a a Petőfi szobornál volt. Az eredeti tervek szerint beszédeket nem mondanak, de találkoznak az ellenzéki szimpatizánsokkal.

Gyurcsány Ferenc a Petőfi-szobornál azt mondta a demonstrálóknak, jól döntöttek, hogy a szélvihar miatt lemondták a  tüntetést. "2006 augusztusában nagy árat fizettünk, tanultunk belőle". A DK elnöke egy kérdésre azt válaszolta: lehet, hogy a békemenet napján pótolják be a lefújt rendezvényt.

A Petőfi-szobornál Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője arról beszélt, mindenképpen meg fogják tartani rendezvényét és "mindenképpen lesz kormányváltás április 6-án, időjárástól függetlenül". Az Együtt-PM szövetség vezetője úgy fogalmazott, lassan kezdenek hozzászokni az időjárási nehézségekhez, mert tavaly ugyanezen a napon a rendkívüli havazás miatt ezrek rekedtek a hóban. A volt miniszterelnök elmondta, hogy a szombati rendezvényt azután mondták le, hogy szervezőik konzultáltak a rendőrséggel és a meteorológusokkal. Szavai szerint egy ekkora rendezvényt nem lehetett volna felelősséggel megtartani, mert senkinek a testi épségét nem szabad kockáztatni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.