TGM: Lám, az MSZP együtt tud működni Lázár Jánossal

A Tamás Gáspár Miklós által vezetett Zöld Baloldal a hódmezővásárhelyi posztok elosztása miatt írt két szövetségesével egy nyílt levelet, mivel a városban Lázár János fideszes polgármester az MSZP-vel fogott össze új ellenzéke ellen. A szöveget változtatás nélkül közöljük.

A Zöld Baloldal elszomorítónak tartja azt a helyzetet, ami Hódmezővásárhelyen kialakult. Ebben a városban a demokratikus ellenzék helyi pártjai, az MSZP és a Zöld Baloldal egy-egy képviselőt tudtak delegálni az önkormányzati képviselőtesületbe.

A ZB képviselője, Havránek Ferenc, akit támogatott a Munkáspárt 2006 is, polgármesterjelöltként is indult az őszi választáson. Következetes és tántoríthatatlan ellenzéki magatartásának köszönhetően jóval több szavazatot kapott, mint az MSZP jelöltje.

Az önkormányzati testületek megalakítása a politikai erőviszonyok figyelembevételével szokott lezajlani a legtöbb városban.

Hódmezővásárhelyen nem így történt. A helyi MSZP önkormányzatból kibukott politikusai szinte minden, az ellenzéknek járó poziciót megkaptak. Lázár János támogatásának köszönhetően.

Az eset egyértelműen mutatja, hogy helyi szinten az MSZP néhány jelentéktelen pozicióért cserébe tud és akar együttműködni azzal a Lázár Jánossal, aki hónapok óta irányítja a demokratikus rendszerünk elleni támadásokat.

A hódmezővásárhelyi eset kapcsán szeretnénk, ha az MSZP országos vezetése állást foglalna. Magyarázatot várunk! Lehet egyszerre harcolni a kiépülő zsarnoki rendszer vezéralakjával és együttműködni is vele? Az MSZP november végi demonstrációján jelen lesznek azok a hódmezővásárhelyi szocialisták is, akik néhány nappal ezelőtt még Lázár János előszobájában toporogtak?

Tamás Gáspár Miklós, ZB elnök

Kalmár Szilárd, ZB ügyvezető elnök

Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.