TGM - 60.

A hatvanadik születésnapját ünneplő Tamás Gáspár Miklóst tegnap nyílt levélben köszöntötte Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke. A rendszerváltás létrejöttében sokaknak van kiemelkedő, fontos szerepük, köztük vitathatatlanul nagy Tamás Gáspár Miklósnak – hangsúlyozza Fodor.

A szamizdat folyóiratok rendszeres szerzője, a demokratikus ellenzéki mozgalom egyik meghatározó alakja, többek között az 1985-ös monori találkozó résztvevője, a Szabad Demokraták Szövetségének alapítója volt. Az alkalmilag  egyesült antikommunista ellenzék jelöltjeként került be a parlamentbe 1989-ben, majd az első szabad választások után – immár jobboldali, konzervatív liberálisként – az SZDSZ egyik állandó vezérszónokává vált az országgyűlésben. Hatalmas tudása, lefegyverző logikája, energikus személyisége mindannyiunkat lenyűgözött és lenyűgöz azóta is.

Megszólalásaira, írásaira valamennyiünknek érdemes figyelni, akár vitatkozunk, akár egyetértünk vele – hangsúlyozza Fodor Gábor. A születésnapra válogatott kötetet adott közre az Élet és Irodalom A máskéntgondolkodó címmel, amely visszaemlékezésekkel, tanulmányokkal idézi a filozófus munkásságát.

Tamás Gáspár Miklós egy antifasiszta tüntetésen 2008-ban
Tamás Gáspár Miklós egy antifasiszta tüntetésen 2008-ban
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.