Telt ház van a magánkórházban

Vannak akik több hónapig spórolnak azért, hogy a Róbert Károly Magánkórházban kapjanak orvosi ellátást.

Az elmúlt nyolc évben több mint egymilliárd forintot fordított tulajdonosa a magánklinikára. A Róbert Károly Magánkórház a legkomplexebb egészségügyi szolgáltatást nyújtó magyarországi magánegészségügyi intézménnyé vált – mondta Lantos Csaba, a Róbert Károly Magánkórház többségi tulajdonosa az újságíróknak sajtóbeszélgetésen. Az egykori bankár egészségügyi vállakozásának bevétele mára megközelíti az 1,6 milliárd forintot – és 2016-ra is 15 százalékos növekedést vár.

A betegek részéről elvárás az egyénre szabott bánásmód
A betegek részéről elvárás az egyénre szabott bánásmód
Teknős Miklós / Népszabadság

Eddig egy nagyvárosnyi ember gyógyult meg, és egy kisvárosnyi ember megszületett a magánkórház falai között – mondta Lantos Gabriella, az intézmény operatív igazgatója. Ez számokra lefordítva: 100 ezer páciens kezelését, 20 ezer operációt, 4500 csecsemő világra segítését és több mint kétezer meddőségi kezelést jelent. Az 55 ágyas magánkórházban jelenleg 160 orvos és több mint 100 egészségügyi munkatárs dolgozik.

Lantos Gabriella hangsúlyozta: a magánegészségügyi szolgáltatókhoz forduló betegek elvárásai sokat változtak az elmúlt időszakban. Egészségügyi ellátásukat ma már egy teljes körű szolgáltatást nyújtó rendszerben, valamint az otthonuk megszokott komfortját biztosító környezetben képzelik el.

A Róbert Kórház és Szinapszis Kft. 2015 májusában készített közvélemény-kutatásának eredményei egyértelműen rávilágítottak a magánbetegek legfontosabb igényeire: ne legyen várakozás a rendelőben, otthonos környezetben fogadják őket, egyénre szabott bánásmódban részesüljenek, az állapotukkal kapcsolatban megfelelő információt kapjanak, valamint a szolgáltatásokért ne kelljen hálapénzt fizetniük. A kórház páciensei – akik 90 százalékban hazai betegek – túlnyomó többségükben a legalább érettségivel rendelkező fiatal és középkorú budapesti vagy városi agglomerációban élő aktív, járulékfizető középosztály tagjai. A magánrendeléseket felkeresők kétharmada nő; ők jellemzően egészségtudatosabbak, mint a férfiak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.