Tejelt, tehát szabadulhat Simon Gábor?

Eddig a százmilliós adóhátraléka miatt tartották házi őrizetben a volt MSZP-s politikust, amit már megfizetett. Kérdés persze, miből.

Simon Gábor házi őrizetének megszűntetését indítványozta a politikus mai kihallgatásán védője, miután Simon már egy hónapja befizette a 128 millió forintnyi adóhátralékát - írta az Origó.

Szabadlábra kerülhet Simon Gábor, ha az ügyészség vagy a nyomozati bíró helyt ad a politikus és ügyvédje pénteki indítványának. A más mellett költségvetési csalással gyanúsított, házi őrizetben lévő volt MSZP-s politikus ügyvédje, Nagy István az Origónak elmondta: nem látják okát tovább a kényszerintézkedés fenntartásának.

Simon Gábor adó folyószámláján egy hónappal ezelőtt, október 21-én jóváírták a befizetett 128 millió 385 ezer 409 forintot - tudtuk meg az ügyvédtől. A pénz átutalásáról Simon Gábor azután döntött, hogy a büntetőügyével párhuzamosan folyó közigazgatási eljárás ennyi személyi jövedelemadó-hátralékot állapított meg.

Más kérdés persze, hogy miből volt fölös 128 milliója Simonnak. A kérdésre a Fidesz is nagyon szeretne választ kapni. Hogy mennyire, arról korábbi cikkünkben olvashatnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.