Fidesz: Miből fizetett Simon Gábor?

A Fidesz azt firtatja, miből fizette meg 100 millió forintos adótartozását Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese.

Tuzson Bence, a kormánypárt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján méltatta, hogy ezt a kérdést a nyomozóhatóságok is feltették már. A fideszes politikus a "letűnt Gyurcsány-Bajnai korszak hagyatékának" minősítette az ügyet - a Zuschlag-üggyel együtt, amellyel értékelése szerint szoros összefüggésben van. Ezt azzal magyarázta, hogy Zuschlag János már utalt arra nyilatkozataiban, hogy miből lehet visszafizetni ekkora pénzösszeget.

Tuzson Bence felvetette: vajon van még széf az MSZP székházában, és onnan veszik-e ki a százmilliókat, amiből fedezik a "zűrös ügyleteket"? Erről korábban Gyurcsány Ferenc, a párt korábbi elnöke - jelenlegi DK-elnök - is beszélt - tette hozzá.

A szóvivő kijelentette: az MSZP most sem zárkózhat el az ügy tisztázásától, mert Simon Gábor egykor az egyik legfontosabb vezetője volt, és abban az időszakban tett szert vagyonára. Most pedig csak úgy előhúzott 100 millió forintot - emelte ki, megjegyezve: ezt nem a börtönben vagy a házi őrizetben szedte össze.

A politikus belső vizsgálat lefolytatására szólította fel az MSZP-t, egyértelmű célként megjelölve a korrupcióval kapcsolatos zéró toleranciát. "Ezt mindenki - még az MSZP is - vegye komolyan" - szögezte le.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.