Távozik Szijjártó futsalos kabinetfőnöke

Távozik posztjáról Benkő Szilárd, Szijjártó Péter kabinetfőnöke, aki úgy döntött, hogy visszatér a magánszektorba.

Benkő futsalos csapattársa volt Szijjártó Péternek, és a Győrben politizálni kezdő külügyminiszterrel már korábbról is ismerték egymást. Három éve lett az akkor a Miniszterelnökségen államtitkári posztot betöltő Szijjártó jobbkeze - írja a hvg.hu.

A külügyminisztériumban is ő látta el a miniszter mellett a kabinetfőnöki teendőket, ezt azonban hivatalosan nem tehette meg – bár minisztériumi vezetők elérhetőségét közreadó dokumentumban így szerepel. A külügy a vs.hu-nak korábban azt írta, hogy „Benkő Szilárdnak nincs meg az a felsőfokú, szakirányú végzettsége, amellyel kormánytisztviselőként felsővezetői munkakört láthat el", így "a miniszter megbízásából a kabinet működését koordinálja".

Benkő a HVG korábbi információi szerint érintett volt az amerikai kitiltási botrányban, és ő volt az, aki közvetítette az Eximbank felé minisztere óhaját, hogy a bank nemzetközi kötvénykibocsátásait a „drága nemzetközi bankházak" - a Deutsche Bank és a JP Morgan - helyett az „olcsó Quaestornak" kellene megszerveznie".

Benkő cége, az eddig főtevékenységként hangszergyártással foglalkozó F. Component 99 Kft. idén május 18-án profilt váltott, s üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadással foglalkozik.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.