Tatárszentgyörgyi gyilkosság: 'könnyű célpontok voltak'

Egyszerűen csak könnyű célpontok voltak, hiszen ők laktak a cigánysor végén - így vélekedett a Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi édesapja. Nem az első támadás cigány családok ellen a településen.

Kifejezetten a cigányok ellen irányult a tatárszentgyörgyi támadás a meggyilkolt férfi édesapja szerint. "A fiam és a családja ugyanis nem ártott senkinek. Egyszerűen csak könnyű célpontok voltak, hiszen ők laktak a cigánysor végén, a legvédtelenebb helyen" - mondta az MTI-nek Csorba Csaba.

Tatárszentgyörgy polgármestere elképzelhetetlennek nevezte, hogy helyi lakos képes lett volna elkövetni a "kivégzéseket". Berente Imréné szerint a kiváltó ok lehetett fajgyűlölet, vagy akár roma és roma közötti ellentét. Azt viszont nem tudja elképzelni, mondta, hogy Tatárszentgyörgyön bárki képes lett volna ilyen szörnyűségre. "Nem állítom, hogy nincsenek olykor kisebb feszültségek a roma és magyar lakosok között, de olyan indulatok nem feszülnek az emberekben, melyek egy efféle leszámolást kiválthattak volna" - vélekedett a település polgármestere. A gyilkosság áldozatait, mint mondta, mindenki normális életvitelű, békés családként ismerte. Nem tudnak róla, hogy uzsorások hálójába kerültek, vagy ellenségeik lettek volna. Éppen ezért olyan megdöbbentő, ami történt - mondta. Hozzátette: bíznak a nyomozás sikerében, hiszen mindenkinek az jelentene megnyugvást, ha mielőbb rendőrkézre kerülnének a felelősök.

Horváth Lídia, helyi cigányönkormányzat elnökhelyettese elmondta: az idén ez már nem az első támadás cigány családok ellen Tatárszentgyörgyön. Január 5-én saját házának melléképülete gyulladt ki eddig tisztázatlan körülmények között. Az ügyben még nem zárult le a nyomozás. Az asszony azonban indítékként kizártnak tartja a cigányok közötti ellentétet. "Ismerem valamennyiüket, nagyon összetartó családok laknak ezen a környéken" - fogalmazott.

Mélységesen elítélte a brutális bűncselekményt Tatárszentgyörgy országgyűlési képviselője is. Szűcs Lajos arra kéri a rendőrséget, mindent tegyenek meg azért, hogy a bűncselekmény elkövetőit elfogják és ehhez a maga részéről, minden tőle telhető segítséget fölajánl. "A családdal, a faluközösséggel együttérzek, együtt gyászolom a gyilkosság áldozatául esett gyermeket és édesapját. A támadásban megsérült családtagoknak mielőbbi gyógyulást kívánok" - írja közleményében Szűcs Lajos.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Csorba Csaba beszél egy tatárszentgyörgyi kiégett ház közelében, ahol egy éjszakai támadásban meghalt a fia és az unokája.
Csorba Csaba beszél egy tatárszentgyörgyi kiégett ház közelében, ahol egy éjszakai támadásban meghalt a fia és az unokája.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.