Tarlós: Ebben a formában megszűnik a Vidám Park

Jelentkezett egy üzemeltető, és október végéig ki akarják jelölni azt a helyszínt, ahol a Vidám Park tovább működhet.

Október 31-én lesz döntés a Vidám Park további sorsáról, ám az nem kérdés, hogy az intézmény ebben a formában megszűnik – mondta Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének szünetében újságíróknak.

A közgyűlés eredetileg szerdán döntött volna a Vidám Park bezárásáról. Az előterjesztő, Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes viszont indoklás nélkül visszavonta a javaslatot, amely szerint november 4-ével véglegesen bezárnák a Vidám Parkot, és az intézmény az év végéig átadná az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.

Tarlós István jelezte: a Vidám Park látogatottsága az utóbbi 20 évben rohamosan csökkent, 2007 óta szinte megfeleződött az érdeklődők száma. A városvezető szavai szerint a Vidám Park 2010-ben "konkrétan csődben volt", míg a Fővárosi Állat- és Növénykert egy olyan értékes és patinás intézmény, amelyet fejleszteni kell.

A bezárásról szóló döntés elhalasztásáról azt mondta: jelentkezett egy üzemeltető, és október végéig ki akarják jelölni azt a helyszínt, ahol a Vidám Park tovább működhet. Hozzátette: a főváros hajlandó biztosítani a működés kontinuitását, azonban az üzemeltetés nem önkormányzati feladat, főleg nem az állatkert fejlesztésére szánt területen. Jelezte azt is, hogy a következő ülésre készülő anyagban szeretnék kiküszöbölni a végelszámolással kapcsolatos nehézségeket, valamint azt, hogy az eszközök más kézbe kerüljenek. A főpolgármester kiemelte: néhány műemléki eszköz – így a hullámvasút és a körhinta – a Városligetben marad.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.