Tarlós: Csurka nem dolgozhat az Új Színházban

Tarlós István nem ellenzi, hogy Csurka István sikeres drámáit műsorára tűzze az Új Színház, de felkéri Dörner György kijelölt igazgatót, hogy Csurka Istvánt színházában ne alkalmazza.

Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Csurka István úr többszöri kérésem és ezt követő nyilvános felhívásom ellenére is újólag az európai politikai kultúrával összeegyeztethetetlen módon nyilatkozik meg lapjában – írja közleményében a főpolgármester. Ezért – bár azt nem ellenzem, hogy Csurka István sikeres drámáit műsorára tűzze – de felkérem Dörner György urat, az Új Színház kijelölt igazgatóját, hogy Csurka István urat színházában ne alkalmazza – közölte Tarlós István.

Tarlós István már október végén nyilvánosan felhívta Csurka István figyelmét, hogy tartózkodjon a félreérthető, illetve a politikai kultúrával nem összeegyeztethető nyilatkozatoktól. Akkor a Magyar Fórum című lapban Ascher Café címmel megjelent írása miatt érezte szükségét a főpolgármester ennek a lépésnek.

Komoly tiltakozást váltott ki a főpolgármester október eleji bejelentése, hogy február 1-től a magát radikális jobboldalinak valló Dörner Györgyöt nevezi ki az Új Színház élére. A bejelentés után aláírásgyűjtés indult, tüntetést tartottak, több szerző tiltotta le műve bemutatóját és több, Dörner – sokak által fércműnek tartott – pályázatában partnerként megnevezett színházi szakember határolódott el az együttműködéstől.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.