Tarlós-klón helyett nőt indítanak a szociáldemokraták

Árok Kornél visszalépett a szociáldemokraták új főpolgármester-jelöltje javára.
Fürst Izabellát indítja a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja főpolgármester-jelöltként - jelentették be a párt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. A Fürst Izabella a szociáldemokraták és a Magyar Nők Szövetsége közös jelöltje.

Schmuck Andor pártelnök azt mondta, a szociáldemokraták ellensége nem a Fidesz vagy az ellenzéki pártok, hanem a kiszolgáltatottság, a nincstelenség, a munkanélküliség, a köztisztaság, a közbiztonság hiánya, tehát mindaz, ami veszélyezteti azt, hogy Budapest egy szerethető város legyen. A szociáldemokratáknak értékalapú, nem pozícióharcon alapuló programjuk van, ehhez kerestek szövetségeseket - közölte a pártelnök.

Schmuck szerint jól látható módon a főpolgármester-jelölti kampány arról szólt, hogy „Tarlós-klónokat kerestek” a különböző pártok. Ezzel szemben a szociáldemokraták Fürst Izabella személyében valódi alternatívát kínálnak a választóknak - mondta, hozzátéve: a főpolgármester-jelölttel és képviselőjelöltjeikkel a választóknak lehetősége lesz találkozni, hiszen a voksolás napjáig gyűjtik majd a aláírásokat.

„Politikai ellenfeleink és nem politikai ellenségeink vannak" - mondta Schmuck Andor, jelezve: céljuk, hogy valódi programot mutassanak, és mindent, ami jó az eddigi városvezetés munkájában, megtartsák, és amit ki kell javítani, azt kijavítsák. Schmuck Andor személyeskedésektől mentes kampányt ígért és olyan programpontokat, amelyek teljesíthetők. Programjukat a jövő héten nagygyűlés keretében ismertetik részletesen.

A korábbi jelölt, Árok Kornél néhány nappal ezelőtt visszalépett a most bemutatott jelölt javára. A politikus a szociáldemokraták kampányát irányítja majd. Alföldi Andrea, a Magyar Nők Szövetségének elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, a nők képviseletének javulását és a nemi szempontok jobb érvényesülését az önkormányzati választások során a civil női főpolgármester-jelölt, illetve a női polgármesterjelöltek sikeres indulásától várják.

Fürst Izabella - mint mondta - megtisztelőnek tartja a felkérést, és azért fog dolgozni, hogy Budapest megváltozzon. Schmuck Andor a sajtótájékoztatón felszólította a demokratikus ellenzéki erők főpolgármester-jelöltjeit, hogy lépjenek vissza a jelöltségtől és támogassák a nőszövetség és a szociáldemokraták közös jelöltjét, hogy "legyen valós alternatíva".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.