Idén indul a 3-as metró felújítása

- Év végén valószínűleg meg tud indulni a kivitelezési munka - mondta a metrófelújításról a főpolgármester. Ha ez nem történik meg, az államnak kell a zsebébe nyúlnia, a vonal felújítása nem halogatható tovább. 
A főpolgármester szerint a 3-as metró infrastruktúrájának felújítása az év végén megkezdődhet. Tarlós István csütörtök este, az Inforádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, hogy "ez év végén valószínűleg meg tud indulni a kivitelezési munka". A felújítás várhatóan három szakaszban valósul meg - jegyezte meg.

Emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán 2 milliárd forintot fogadott el a felújítás kiviteli tervezésére. Arra a kérdésre, hogy a 3-as metró pótlásához szükséges buszok beszerzéséről szóló javaslatot miért vonta vissza az előterjesztő, azt válaszolta: ennek az volt az oka, hogy végeznek még egy számítást "a pótlóbusz versus szolgáltatásvásárlás kérdésben".

Mint beszámoltunk róla: a hivatalos ütemezés szerint 2019. szeptember 30-ra (azaz közvetlenül az önkormányzati választás előtt - a szerk.) átadnák a felújított vonalat. De a felújított szerelvények már 2019 június végétől futnak majd a felújított alagútban. Feltéve, hogy az unió jóváhagyja a támogatási kérelmet, ez egyelőre várat magára.

Ha ez nem történik meg, akkor Tarlós szerint az államnak kell a zsebébe nyúlnia, mivel a vonal felújítása nem halogatható tovább. Ráadásul mielőbb meg kellene születniük a szükséges döntéseknek, mivel a rekonstrukciós ütemterv nagyon feszes, már egy hónapos csúszás is felboríthatja. Ha a metróvonal felújítását nem sikerül ebben a ciklusban elvégezni, akkor nagy valószínűséggel még 2019 előtt le kell állítani, aminek hatásai messze túlnyúlnának a közlekedési káosz közvetlen hatásán.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.