Tárgyalnak a HVG eladásáról

A HVG Kiadó Zrt. kisebbségi tulajdonosa, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt. csütörtökön megtartott rendkívüli közgyűlése felhatalmazta a társaság igazgatóságát, hogy tárgyalásokat folytasson a német Funke csoporttal a médiavállalat többségi tulajdonrészének megvételéről - olvasható a HVG honlapján.

A „Magyar kézben lesz a HVG?” címmel közölt írás szerint a rendkívüli közgyűlés összehívására azért került sor, mert a Funke több németországi Axel Springer sajtótermék megvásárlását követően újragondolja magyarországi portfóliójával kapcsolatos stratégiáját. Ezáltal lehetőség nyílik az eddigi tulajdonosi struktúra átalakítására.

„A kisebbségi tulajdonosok a vételi tárgyalások elindításáról szóló döntésükkel kifejezték hosszú távú elkötelezettségüket a kiadó és termékei iránt. Ez a tulajdonosi támogatás lehetővé teszi, hogy a HVG Kiadó továbbra is független szereplője legyen a magyar médiapiacnak, és egy új struktúrában eredményesen működjön” - áll a honlapon közölt írásban.

A médiavállalat július 30-án tette közzé, hogy megválik HVG-részesedéséről a többségi tulajdonos, a német Funke Csoport, és tárgyalást kezd a kisebbségi részvényessel, a Szerkesztőségi Vagyonkezelő Zrt.-vel a tulajdonosi struktúra átalakításáról. A HVG Zrt. az elmúlt évet hárommilliárd forintos forgalom mellett veszteséggel zárta, pénzügyileg stabil - tudatták akkor.

A HVG piaci helyzetéről és eladásának hátteréről korábbi összeállításunkban olvashatnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.