Tállainak is tolmácsot kell majd keresni?

Változások előtt áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, januártól az adóügyek az NGM-hez kerülnek, amit a Tállai András által irányított önálló államtitkárság vezet majd. A NAV jövendőbeli első emberének Vida Ildikóhoz hasonlóan nincs nyelvvizsgája.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn jelentette be Tállai kinevezését, miután Vida Ildikó júliusban lemondott a NAV vezetéséről. A tárcavezető akkor azt mondta, hogy a politikus rendelkezik azokkal a szakmai tapasztalatokkal, amelyek alkalmassá teszik őt az adóhivatal felügyeletére.

Tállainak önéletrajza szerint közgazdász, üzemgazdász, adótanácsadó és könyvvizsgáló végzettsége is van, nyelvtudást azonban sehol nem tüntet fel, valószínűleg azért, mert nincsen nyelvvizsgája.

Az új NAV-felügyelő tehát Vida Ildikó korábbi NAV-elnök nyomdokaiba léphet, aki amikor André Goodfrienddel próbált beszélni, inkább tolmácsot kért. Tállai az eset kapcsán akkoriban Vida védelmére kelt és azt mondta: „Magyarországon a magyar nyelv törvényei szerint adóznak”.

24 információi szerint az NGM-ben már azon viccelődnek az ott dolgozók, hogy Tállai vajon hozza-e magával Vida tolmácsát az új pozícióba.

Lemondása után Vida Ildikó sem maradt munka nélkül. Ahogy arról korábban beszámoltunk a volt NAV-elnök Simicska egyik cégében lett felügyelőbizottsági tag

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.