Szíven szúrta magát egy rokkant férfi a nyugdíjbiztosítónál

Szíven szúrta magát a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóságon egy 56 éves férfi, mert rokkantsági nyugdíját jelentősen csökkentették - írja a napló-online.hu.

A portál beszámolója szerint szerda délelőtt a veszprémi nyugdíjbiztosítási igazgatóságon egy 56 éves férfi az ügyintézőnek bemutatta azt a határozatot, amely szerint rokkantsági nyugdíját jelentősen csökkentették. Néhány kérdést tett fel ezzel kapcsolatban, majd a zsebéből elővett késével szívtájékon szúrta magát.

A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították a megyei kórházba, ahol azonnal elkezdték az életmentő műtétet – közölte a Csolnoky Ferenc megyei kórház főigazgatója, Rácz Jenő. A rendőrség közigazgatási eljárás keretiben vizsgálja az eset körülményeit.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, 2015-ig mintegy 190 milliárd forintot takarítana meg az állam a rokkantnyugdíj-rendszer átalakításával. A kormány az átalakítás koncepcióját kilenc hónap alatt ötször tárgyalta, majd benyújtotta a parlamentnek. A törvényjavaslat révén 200 ezer ember veszíti el a rokkantsági ellátását. Az érintetteket levélben értesítik, de az ellátás megszüntetése nem automatikus: az érintettek márciusig jelentkezhetnek felülvizsgálatra, és ha ott bebizonyosodik, hogy állapotuk miatt mégsem alkalmasak a munkára, akkor visszakaphatják rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.