Szijjártó szerint kacsa az újabb kormányátalakítás

„A miniszter úr nevetett egyet” – mondta lapunknak a Bem rakparti hivatal egyik munkatársa, miután ma a Népszava azt írta: Szijjártó Péter maga kérte Orbán Viktortól, vegye el tőle a külügyet, a gazdaságfejlesztést viszont szeretné megkapni Seszták Miklós tárcájától.

"Ez megint egy ugyanolyan kacsa, amilyen már egyszer januárban és alaptalannak bizonyult" - így reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter délelőtt egy doorstep sajtótájékoztatón arra a Népszavában ma megjelent hírre, miszerint Orbán Viktor október 15-én, vélhetően a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter által tartott szokásos sajtótájékoztató után jelenti majd be, hogy változások lesznek a minisztériumi struktúrában, és Szijjártó Péter - a saját kérésére - leadja a külügyet, ellenben kéri Seszták Miklós tárcájától a fejlesztést.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy nem fogyaszt sem tudatmódosítókat, sem alkoholt, azaz emlékezne rá, ha ilyet kért volna a miniszterelnöktől, de ilyen beszélgetés nem volt közöttük - tette hozzá. Lapunknak a Bem rakparti külügyi hivatal egyik munkatársa azt mondta: Szijjártó Péter "csak nevetett egyet", amikor meghallotta reggel, mit írt a Népszava.

Kormányoldalon úgy értékelték a Népszava információját: rossz üzenet lenne, ha a miniszterelnök akkor váltaná le külügyminiszterét, amikor annak határozott diplomáciai offenzívát kell folytatnia migránsügyben, és amikor sokfrontos harcot vív a magyar kormány.

Kérdésünkre Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a következő választ adta: "A miniszterelnök október 15-16-án az Európai Tanács ülésén vesz részt Brüsszelben".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.