Szijjártó ismét helyre tette a horvát miniszterelnököt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton ismét felszólította a horvát miniszterelnököt: fejezze be Magyarország és a magyar emberek szidalmazását - ezt közleményben tudatta a tárca az MTI-vel.

A tárca tájékoztatása szerint Zoran Milanovic horvát miniszterelnök pénteken, a szerbiai közszolgálati televíziónak nyilatkozva Magyarországról azt mondta, a magyarok falat építenek, a barbárok felé, a szerbek felé, amelyet elfogadhatatlannak tart. Kijelentette azt is: "Horvátország megakadályozhatja Szerbia európai uniós csatlakozását, de én ezt nem szeretném".

A külügyi tárca erre válaszul azt közölte: az elmúlt két hétben világossá vált a különbség a magyar és a horvát kormány között. A horvát miniszterelnök két hete folyamatosan sértegeti Magyarországot és a magyar embereket, pedig "lenne oka a szerénységre", hiszen Horvátország bevándorlókat ellátó rendszere egy nap alatt összeomlott.

Horvátország a bevándorlók regisztrálása és ellátása helyett tömegével Magyarországra hordja a menekülteket - szerepel a kommünikében -, Horvátország megzsarolta Szerbiát és képtelen vádakkal illette Magyarországot.

Magyarország ezzel szemben minden európai jogszabályt betart, az idei évben eddig ideérkező több mint 240 ezer bevándorlót ellátta, és nagy többségüket regisztrálta - Szijjártó szerint.

"Magyarország tiszteli azokat az országokat, amelyek szintén helyt állnak, és viselik a terheket" - zárul a tárca közleménye.

Szijjártó Péter a Tanjug szerb hírügynökségnek adott interjúban már pénteken is azt üzente a horvát miniszterelnöknek, hogy hagyja békén Magyarországot és Szerbiát, ne keverje bele őket a horvát választási kampányba.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.