Szijjártó azt mondja, az életéért futott Brüsszelben

Rendkívül hosszú interjút adott az Indexnek Szijjártó Péter. A legérdekesebb rész az a kissé talányosan elmesélt történet, amelyben a magyar külügyminiszter éppen csak eltévedt egy kicsit a bürokrácia fővárosában, és máris halálos veszedelemmel találta szembe magát.

- Ha Brüsszelben az ember eltéved akár két utcát, akkor már az életéért kell futnia. És nem túlzok, én már voltam ilyen helyzetben.

- Futott az életéért Brüsszelben?

- Gyorsabban futottam, mint amennyire addig gondoltam, hogy futni tudok. (...) Akkor még nem volt ilyen migráció, de most felértékelődik bennem a migrációs politikánk, az biztos.

Ez olvasható az interjúban, amelyből kiderül még, hogy

  • Szijjáró a brit nagykövettel, Iain Lindsay-vel van a legjobb viszonyban, de holtversenyben ott van az első helyen az amerikai Colleen Bell is, aki nélkül sokkal rosszabb lenne a két ország kapcsolata.
  • Péter, legyél magyar külügyminiszter, és csinálj magyar külpolitikát! - mutatott neki irányt Orbán Viktor a kinevezésekor.
  • Viszont nem Orbán Viktor utasítására, hanem a józan paraszti ész alapján szól be keményen a magyar kormány kritikusainak.
  • Kovács Béla kémügyéről semmilyen információja nincs, még csak szóba sem került munkája során.
  • Szerinte egy NATO-tagállamnak, így a balti országoknak sem kell tartaniuk Oroszországtól.
  • Soha, semmilyen újságírónak nem adott utasítást, és arról se tud, hogy bárki más adna Fideszben.
  • "Mi egy kicsi ország vagyunk, ezért el kell mondanunk a véleményünket, de olyan dolgokba nem kell beleszólnunk, ahol nem számít, hogy mit mondunk" - mondta a törökországi puccskísérlet óta történt megtorlásokról és az Erdogan melletti kiállásról.
  • Ő egyébként nem lát olyan antidemokratikus folyamatokat Törökországban, amelyek hatással lennének Európára és azon belül Magyarországra.
  • Orbán olyannyira tiszteletben tartja a rendszerváltásban szerzett érdemeket, hogy a kormány a DK-s Eörsi Mátyást jelöli a Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet főtitkárának.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.