Szelényi Zsuzsanna kapja Bajnai mandátumát

Szelényi Zsuzsannának adta ki a parlamenti képviselőségről lemondó Bajnai Gordon mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén.

Bajnai Gordon az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP országos listáján szerzett mandátumot az áprilisi országgyűlési képviselőválasztáson, de lemondott róla. Mivel listán szerzett mandátum üresedett meg, a jelölőszervezetek nevezhették meg, kinek kérik a mandátum kiadását.

A baloldali összefogás képviseletében eljáró Szigetvári Viktor a törvényes határidőn belül az NVB-hez címzett nyilatkozatában azt kérte -az Együtt-PM elnökségének korábbi döntése alapján -, hogy Bajnai Gordon mandátumát a közös pártlista 53. helyén szereplő Szelényi Zsuzsannának adja ki az NVB. A testület pénteki ülésén egyhangúlag döntött a mandátum kiadásáról.

Ahogy arról már beszámoltunk, Bajnai Gordon egy háttérbeszélgetésen azzal indokolta döntését, hogy az ellenzéki politizálás fő színtere nem az Országgyűlés lesz, Orbán Viktor ellenzéke a Parlamenten kívül szerveződik majd, és ő sem képviselőként tud a legtöbbet segíteni pártjának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.