Százmilliós hűtlen kezelés: a polgármester felelősségét firtatják Nyíregyházán

Nagy kárt okozó hűtlen kezelés miatt nyomoznak a nyíregyházi önkormányzat tulajdonában lévő cégnél, s mivel a társaság fölött a tulajdonosi jogokat Kovács Ferenc fideszes polgármester gyakorolja, az ellenzék szerint az ő felelőssége is fölvethető.

– Tény, hogy Bocskai Pétert, a nyíregyházi NyírVV Kft. ügyvezetőjét meggyanúsították nagy kárt okozó hűtlen kezeléssel, de nem szabad elfelejteni, hogy a cég fölött a tulajdonosi jogokat Kovács Ferenc fideszes polgármester gyakorolja, tehát az ő felelőssége is fölvetődhet. Nem beszélve arról, hogy a Bocskai által vezetett cég az elmúlt hónapokban újabb nagyértékű szerződést kötött éppen azzal a társasággal, amelynek a vezetője ugyancsak gyanúsított - közölte mai sajtótájékoztatóján Lövei Csaba nyíregyházi politikus, az Együtt-PM politikai tanácsának tagja. Lövei a sajtótájékoztatón egy "Lop-Stop" feliratú matricát ragasztott a NyírVV székházára. 

Mint arról már beszámoltunk, a Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúsítottként hallgatta ki Bocskai Pétert, a nyíregyházi önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő (NYÍRVV) Nonprofit Kft. ügyvezetőjét nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A nyíregyházi önkormányati cégnél állítólag fiktív számlák alapján fizettek ki mintegy 100 millió forintot, emiatt Orosz Zoltán, a NYÍRVV Kft. felügyelőbizottságának egyik volt tagja tett feljelentést.

Az ellenzéki választási szövetség nevében Nagy László polgármester-jelölt a múlt héten nyílt levelet intézett Kovács Ferenc fideszes polgármesterhez, többek között azt kérdezve, hogy miért nem rendelt el azonnali vizsgálatot a cégnél tavaly március 1-én, amikor Orosz Zoltán feljelentést tett Bocskai Péter és társai ellen.

Az ellenzék mai sajtótájékoztatóján Helmeczy László ügyvéd, az Összefogás Megyénkért Szövetség elnöke arról beszélt: ha egy feljelentésnek nincsen alapja, akkor a hatóság megszünteti a nyomozást, ám Bocskaiék esetében a nyomozóhatóság úgy látta, hogy a gyanú megalapozott. Helmeczy hozzátette: hűtlen kezelésről, hamis számlákról, el nem végzett munkákról van szó, nem véletlen, hogy a nyomozást éppen a korrupcióllenes nyomozók végzik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.