Részt vettek-e fideszes politikusok egy bűnügy eltussolásában?

Nyílt levelet írt Nyíregyháza fideszes polgármesterének az ellenzék közös polgármester-jelöltje a 100 milliós hűtlen kezeléssel vádolt helyi cégvezető ügyében.

– Részt vehettek helyi fideszes politikusok Bocskai Péter ügyének eltussolásában? Nyíregyháza polgármestere Bocskai Péter erkölcsi alkalmasságáról meg volt győződve a kinevezésekor? Figyelemmel kísérte Bocskai Péter vagyongyarapodását és jövedelmi viszonyait azóta, mióta kinevezte ügyvezetőnek a NyírVV Kft. élére? – többek között ezeketa kérdéseket tette föl Kovács Ferenc fideszes nyíregyházi polgármesternek Nagy László, az MSZP, az Együtt-PM, a DK, a Függetlenek Egyesülete és az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Egyesület közös polgármester-jelöltje.

Mint beszámoltunk róla, nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki Bocskai Pétert, a nyíregyházi önkormányzat tulajdonában lévő Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő (NYÍRVV) Nonprofit Kft. ügyvezetőjét a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A nyíregyházi önkormányati cégnél állítólag fiktív számlák alapján fizettek ki mintegy 100 millió forintot, a történtekről a NYÍRVV Kft. felügyelőbizottságának egyik volt tagja, Orosz Zoltán tett feljelentést.

Az ellenzéki választói szövetség nevében Nagy László polgármester-jelölt nyílt levelet intézett Kovács Ferenc fideszes polgármesterhez, többek között azt kérdezi tőle, hogy 2013. március 1-én, amikor Bocskai Péter és társai ellen feljelentést tett Orosz Zoltán, miért nem rendelt el azonnali vizsgálatot a cégnél?

Kíváncsi arra is, hogy a polgármester mióta és honnan ismeri Bocskai Pétert, mikor beszélt utoljára vele, mi alapján nevezte ki az önkormányzati cég vezetőjének, s tételesen hány forintért fizetett ki munkákat a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. 2010 óta. 

Nagy föltette azt a kérdést is, hogy Kovács pontosan mit tudott Bocskai Péter tevékenységéről, mekkora befolyása van Bocskai Péternek a városházán, s ha tisztában volt a visszaélésekkel, miért nem mentette fel, vagy legalább miért nem függesztette fel Bocskai Pétert tisztségéből?

Nagy László szóba hozta Orbán Viktornak a Bocskai Péterék lakásán tett idei kampánylátogatását is, ezzel kapcsolatban azt kérdezte: Kovács Ferenc tudott-e róla, hogy Orbán Viktor látogatást tesz az akkor már köztudottan büntetőügyben érintett Bocskai Péter lakásán? Ha igen, miért nem akadályozta ezt meg?

Az ellenzéki polgármester-jelölt felszólította Kovácsot, hogy hétvégéig számoljon el választói felé a Bocskai-féle hűtlen kezelés részleteivel. Amennyiben ez nem történik meg, a Változást Nyíregyházért Szövetség megvizsgálja, hogy a politikai felelőssége mellett az ügyben lehet-e Kovácsnak jogi felelőssége is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.