Szanyi sógornője és a brüsszeli állás

Újabb vitatható döntést hozott Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő: az után, hogy nyilvánosságra került, egy elvesztett magánfogadás miatt közpénzen utaztatott ki Gój motorosokat Brüsszelbe, kiderült, felvette a sógornőjét gyakornoknak – tudta meg az Index.

A portál Európai Parlamenti forrásaira hivatkozva azt írta, Szanyiné testvére 5 hónapos szerződéssel van Brüsszelbent,és havi 1300 eurót keres. Ez a javadalmazás uniós viszonylatban nem számít kiemelkedőnek.

A hatályos szabályok szerint az EP-képviselők maguk választhatják meg asszisztenseiket, azonban 2009 óta él az az alapszabály, hogy nem foglalkoztathatják közeli rokonaikat munkatársként, és az asszisztensekkel kötött szerződéseknél is kerülni kell minden összeférhetetlenséget. Ez a kitétel ugyan betű szerint nem vonatkozik a sógornőre, de azért mégiscsak felvet egy-két etikai kérdést – olvasható a cikkben.

Az Index megkereste Szanyit is, aki csak annyit mondott, sógornője valóban Brüsszelben dolgozik.

A szocialista politikus körülegy héten belül másodszor tör ki botrány. Pár napja derült klki, hogy egy elveszített fogadás miatt gój motorosokat látott vendégül Brüsszelben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.