Simon-ügy: Az Auchan is perelheti a Magyar Nemzetet

A Magyar Nemzet ma megjelent cikkében a lap újságírója minden szakmai alapszabályt megszegve, tényként publikálta elképzelését, melyben vállalatunk hírnevét súlyosan sértő, hamis állításokat fogalmazott meg. Az újságíró nem kereste meg vállalatunkat állításainak ellenőrzése céljából - írta az Auchan Magyarország Kft. közleményében.
Az általa leírtakkal szemben a valóság az, hogy a XVIII. kerületi, korábban Budapest legszennyezettebb területeként ismert Pakura-tavak területet az Auchan azzal a kötelezettséggel vásárolta meg, hogy a területet saját költségén kármentesíti.

Az Auchan a vállalt kármentesítést a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a főváros, és a Környezetvédelmi Felügyelőség szigorú és folyamatos ellenőrzése alatt 2006-ban fejezte be.

A kármentesítésnek az Auchan mintegy 1,5 milliárd forint ráfordítással, a megfelelő szakértelemmel rendelkező fővállalkozó bevonásával, az illetékes hatóság által készített jelentés szerint is eleget tett.

A Magyar Nemzet 2014. április 2-i cikkében foglaltakkal ellentétben az Auchan a teljes összeget a kármentesítésre fordította. A cikkben megfogalmazottak nem fedik a valóságot, ezért az Auchan Magyarország Kft. megfontolja, hogy - az MSZP után - jogi lépéseket tegyen mindazon médiumokkal szemben, amelyek tényként publikálják a hamis állításokat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.