Tombol a lelkiismeret a Hír TV-nél

Menekülnek az emberek a 'kanyarban süllyedő' zászlóshajóról: a jelek szerint nem túl népszerű a Simicska-féle 180 fokos fordulat ötlete a jobboldali médiabirodalomban, egymás után adják be felmondásukat újságírók, szerkesztők a Hír TV-nél is.

Távozik posztjáról a HírTV Híradójának főszerkesztője, Mentes Katalin, aki szerkesztőként a kezdetektől a csatornánál dolgozott, 2010 óta volt a Híradó főszerkesztője – értesült a PestiSrácok.hu. Cikkük szerint az Orbán Viktor és a Fidesz ellen médiaháborúra készülő televízió vezetősége sorra teszteli a szerkesztőket, hajlandóak-e részt vállalni a tulajdonos által elvárt fordulatban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Simicska Lajos 180 fokos, "népszavás" fordulatra próbálta rábírni a médiavállalkozásainál (Magyar Nemzet, Hír TV, Lánchíd Rádió) dolgozókat. Ezt Simicska lapunknak még tagadta, ám egy a Pesti Srácok által hétfőn kiszivárogtatott hangfelvételen elismerte. Emiatt a három médium vezetősége felmondott. Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője, a Hír Televízió elnöke, Gajdics Ottó, a Lánchíd Rádió főszerkesztője, Élő Gábor, az MNO főszerkesztője, Szikszai Péter, a Hír Televízió vezérigazgató-helyettese és Csermely Péter, a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese "lelkiismereti okokbra" hivatkoztak. Őket követte a Nemzet és a Hír TV több munkatása is. Testületileg távozott például a Hír TV Célpont műsorának stábja: Bohár Dániel, Losonczi Kata, Kunfalvi Nóra és Kisberk Szabolcs (legendás búcsúvideójukat itt nézhetik meg). Nemrég rendkívüli felmondással lelépett Kovács Andrea is, illetve a Magyar Nemzet több munkatársa is távozott. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.