Sétával tiltakoznak a Quaestor-károsultak

Harminckétezerből mintegy tizenkétezer nullás elszámolási határozatot küldtek ki április elsején a Quaestor-károsultaknak. Ez azt jelenti, hogy a pórul járt emberek egyharmada egyetlen forintot sem kap.

 

A Quaestor károsultjai levelet írtak a miniszterelnöknek, több miniszternek és a parlamenti pártfrakciók vezetőinek is. Követeléseik között szerepel, hogy fizessék ki nekik a jelenlegi kárrendezési törvény alapján megítélhető összeget.

Azt is el akarják érni: úgy módosítsák a törvényt, hogy az ne tartalmazzon diszkriminatív levonásokat. Hangoztatják: „Különösen ne vonják le” az olyan kibocsátók kötvényeiért kapott hozamot, akik az utolsó fillérig kamatostól kifizették az akkori kötvények ellenértékét.

Részletes és ellenőrizhető elszámolást akarnak. Ragaszkodnak ahhoz: hozzák nyilvánosságra, hogy a nyomozás az egyes Quaestor cégeknél milyen vagyont talált, illetve milyen követelések állnak azzal szemben. Szerintük az is a nyilvánosságra tartozik, melyik 11 ügyfél esetéről beszélt Ibolya Tibor fővárosi főügyész akkor, amikor azt említette: bizonyos ügyfelek állampapírjait a Quaestornál eladták, de a botránytól tartva mégis kifizették őket.

A károsultak azt ígérik, kiderítik, hogy a magyar kormány és közintézményei által is megbízhatónak tartott, 25 éve alapított és Superbrands-díjas Quaestorból hova tűnt 210 milliárd forintjuk, „kik dőzsölnek, gazdagodnak az évtizedeken át őseink és magunk kemény munkájával összekuporgatott megtakarításainkból”. Cikkünk megjelenését követően a Superbrands díj nemzetközi jogait birtokló vállalkozás azt közölte lapunkkal, hogy a botrány kirobbanását követően az összes Superbrands díjat visszavonták a Quaestortól. 

A károsultak pénteken délután négykor tiltakozó sétát szerveznek Veszprémben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.