Selmeczi Gabriella MSZP-politikusoktól idézett

Selmeczi Gabriella egy MSZP-s idézetgyűjteménnyel reagált Török Zsolt szocialista szóvivő vasárnapi sajtótájékoztatójára. A Fidesz szóvivője Szanyi Tibor, Medgyessy Péter, Tóth Károly és Hegyi Gyula egy-egy korrupcióról szóló önkritikus megnyilatkozását idézte fel. Selmeczi feltehetőleg így kívánta kommentálni Török azon állítását, miszerint az Orbán-kormány közel 5 milliárd forintot fordít közpénzből "önfényezésre".

Fidesz szóvivője szerint a magyar emberek még nem felejtették el a szocialisták kormányzását, és azt sem, amikor tisztább pillanataikban őszintén bevallották korruptságukat a 2010-es választások előtt; Selmeczi Gabriella ezzel az MSZP szóvivőjének vasárnapi sajtótájékoztatójára reagált a távirati irodának.

Török Zsolt az "önfényezés" befejezésére szólította fel a kormányt, hangsúlyozva, hogy pártja álláspontja szerint az erre költött forrásokat munkahelyteremtésre, illetve a többkulcsos adórendszer bevezetésére kellene költeni. Az MSZP szóvivője bírálta, hogy a Patonai Péter vezette I.M.G. Inter Media Group Kft. több száz millió forintos megrendeléseket kapott, illetve kifogásolta a Fidesz frakciótitkára, Kuna Tibor érdekeltségébe tartozó Young and Partners és a Századvég szerződéseit. Török Zsolt szerint a kormány csaknem 5 milliárd forintot fordít és fordított "önfényezésre".

Selmeczi Gabriella reagálásban úgy fogalmazott, Török Zsoltnak sajnos rövid az emlékezete. A Fidesz szóvivője válaszul szocialista politikusok 2010. előtti megszólalásait idézte. "Tóth Károly (MSZP) azt mondta, tiszta szívből utálja a korrupciót, mert ráment az MSZP, Szanyi Tibor (MSZP) pedig néhány éve úgy fogalmazott: az MSZP-t tényleg megfertőzték a hatalombrókerek és a mutyilovagok. Hegyi Gyulát (MSZP) is idézhetjük, aki azt mondta: az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen megcáfolható, más esetekben sajnos jogos a vád. Medgyessy Péter pedig egyenesen attól félt, szocialista barátai félreértik a helyzetet (...) amikor magukba tekinteni, elemezni kellene, ünnepelni akarnak" - írta a Fidesz szóvivője a közleményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.