Schmitt újabb hibája, most a zagyvarékasi vendégkönyvben

Egy újabb Schmitt-bejegyzés került fel az internetre, az államfő ebben egy művelődési ház vendégkönyvében gratulál a szép gyűjteményhez. De ebben is sikerült egy apró hibát elkövetnie.

A minap a zagyvarékasi művelődési házban Schmitt Pál államfő megtekintette a helytörténeti kiállítást, és kedves szavakkal üdvözölte a korszakalkotó falukiállítást. A látogatás végén a köztársasági elnök egy rövid gratulációt is beleírt az intézmény vendégkönyvébe - erről a Pulitzer Nővérek című blog számolt be.

Az internetes politikai webnapló cikke rámutat, hogy Schmitt Pálnak a "szívből gratulálok a szép gyüjteményhez" szövegben is sikerült egy hibát vétenie. A magyar nyelv védelméért rendre szót emelő államfő ugyanis a gyűjteményt rövid "ü"-vel írta; a dátum végéről pedig lefelejtette a pontot. Nyilván a sietség miatt.

Nem ez az első helyesírási hibája a köztársasági elnöknek. Legutóbb egy vidéki csárda vendégkönyvében sikerült hibásan leírnia az államfő kifejezést, máskor pedig a Himnusz verssorai kerültek fel a magyar nyelv szabályaival ellentétes módon saját honlapjára. Igaz, utóbbiról állítólag nem tehetett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.