Schmitt NOB-ból való kizárását követeli Philip Hersh

Ismét Shcmitt Pál a Nemzetközi Olimpiai Bizottságból való eltávolítását sürgette csütörtökön a Chicago Tribune internetes kiadásában Philip Hersh.

A szerző, aki a múlt héten egy hasonló írásában – Kírúg-e a NOB egy csalót? – a plágiumra hivatkozva szorgalmazta a volt magyar államfő kizárását a testületből, ezúttal azzal érvelt: Schmittnek az Európai Parlament és a NOB által kiadott hivatalos életrajzában az szerepelt, hogy megszerezte a PhD fokozatot, holott csak egyetemi doktor volt.

Hersh szerint a lemondott magyar elnök többet ártott az olimpiai szervezetbe vetett bizalomnak, mint egy doppingoló, ezért ha nem mond le, a NOB-nak ki kell őt zárnia a tagjai közül.

A NOB közölte: „Be fogja kérni az üggyel kapcsolatos jelentéseket, tanulmányozni fogja azokat, majd fontolóra veszi, szükség van-e bármilyen lépés megtételére".

Schmitt Pál 1983 óta a NOB tagja, 2001-ben sikertelenül megpályázta a nemzetközi szervezet elnöki posztját. 1995-99 között a NOB alelnöke volt, 1995 óta a szervezet sport- és környezetvédelmi bizottságának elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.