Sávot vált a BKK az M1-M7 bevezetőn

Változik a forgalmi rend az M1-M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszán szombattól. A szűk sávokhoz szokott autósok csodát ne várjanak. Aki meg busszal jár, keresse meg az új megállót.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint várhatóan szombat este nyolc órától a Sasadi út és a Rahó utca között a városba vezető irányban új munkaterületen kezdődik meg a Budaörsi úti új közúti csomópont építése. Ezért ezen a szakaszon egy sáv az új munkaterület bal oldalán halad, míg a jobb oldalán két sáv vezet a centrum felé.

Ugyanezen útszakasz kifelé haladó oldalán szintén három sávon lehet majd haladni, ebből egy sáv továbbra is a Budaörsi út felé vezet, míg kettő az autópálya felé. Az új, várhatóan hat hétig érvényben lévő forgalmi rendet szombaton napközben alakítják ki, ebben az időszakban egy-egy sávot lezárnak.

Az őrmezői csomópont terveiről, az építés ütemezéséről itt olvashat részletesen >>>

A Balatoni úton közlekedők számára változást jelent, hogy a Boldizsár utca környékén ideiglenes útpályán haladhatnak majd, a Budaörsi út főpályájára tartva azonban továbbra is érvényben marad az elsőbbségadási kötelezettségük a felhajtás előtt - jegyezték meg.

Az új forgalmi rendben a kifelé haladó oldalon a Rahó utca után megszűnik az autóbuszsáv. Az arra közlekedő járatok - az 53-as, a 139-es, a 140-es, a 140A, a 142-es, a 150-es, a 239-es, a 240-es, a 252-es, a 253-as, a 908-as, a 940-es, a 941-es, a 972-es és a 972B autóbusz - Sasadi út megállóját körülbelül 60 méterrel előrébb, a Sasadi úti kereszteződés elé helyezik át - fejtette ki közleményében a BKK.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.