Sándor Mária úgy érzi, lehallgatják

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér, aki gigademonstrációra készül, úgy érzi, lehallgatják a telefonját. A nővér által szervezett demonstráció este hatkor kezdődik a Kossuth téren.

- Kedd este egy összejövetelen voltam, és amikor fél 11-kor hazaértem, még telefonon folytattuk a beszélgetést az egyik résztvevővel - nyilatkozta a nővér a Népszavának. Nem először támadt az az érzésem, hogy nem ketten vagyunk a vonalban, aztán azt is hallottam, mintha leesett volna valami. Azt gondoltam, a beszélgetőtársam vacsorázik, de amikor rákérdeztem, azt felelte, ül a kocsijában és vezet. A felismeréstől elemi erővel tört rám az idegesség és csak azt tudtam kiabálni, hogy tegyük le. Szerda reggel pedig megláttam Vásárhelyi Mária történetét a lehallgatásáról, és összeállt bennem a kép.

Sándor Mária arról is beszélt, hogy nem balhézni mennek az utcára. - Most is, amikor bejelentettem a péntek esti rendezvényt - mondta -, a rendőrségen azt mondták: Mária, magukat bármikor biztosítjuk, mert önök békés tömeget szerveznek. Tiszta dolgokért küzdünk, a szakmáért, a betegekért harcolunk, és csak azért kell kimennünk a Kossuth térre vagy bárhová, mert nem akarnak velünk tárgyalni az ágazat vezetői, nem akarják elismerni, hogy ami ma a magyar egészségügyben van, az nem mehet tovább. Én nem a rendszer ellensége vagyok, csak a magyar emberekért harcolok. 

Sándor Máriáék ma este a Parlament előtt tartják demonstrációjukat. A Tanítanék Mozgalom, számos művész és sok civil szervezet jelezte, hogy segítik a fekete ruhás nővért. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.