Röszkétől az M5-ösön gyalogolnak a menekültek

Röszkénél, úgy látszik a hatóságok a migránsok közé dobták a gyeplőt. Az M5-ös autópályán kisebb csoportokban gyalogolnak a menekültek a leálló sávban Budapest felé. Most nem zárták le az autópályát, a gépkocsiforgalom is szabadon áramlik.

Az idegenrendészeti előállítóban (a hangárnál), ahonnét pénteken kitörtek a migránsok, sok rendőr várakozik, de a sátrakban kevés a menekült. A régi 5-ös út keleti oldalán az utolsó símításokat végzik az ezer fős újabb sátortáboron, de még nincsenek benne menekültek.

Az 1-es gyűjtőpontnál, ahová a horgosi vasútvonalon érkező menekültek kiérnek, mintegy száz személy várakozik. Néhány rendőr vizet és szendvicset ad annak, aki kér, de nem őriznek és nem tartóztatnak fel senkit. A migránsok egy része nem fogad el ételt, hanem a közeli kukoricásban törnek maguknak nyers kukoricacsöveket.

A szemerkélő esőben a menekültek egy része a vasútvonalon gyalogol tovább Szeged felé. Mások a röszkei bekötőúton az autópálya felé indulnak. Az embercsempészek felbátorodtak, a nyílt úton alkudoznak fuvarra a menekültekkel. Horgos felől, ha nem is túl nagy létszámban, de folyamatosan érkeznek az újabb migránsok.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.