Kitörtek a menekültek a röszkei táborból

A rendőrség hajtóvadászatot indított a röszkei táborból megszökött menekültek ellen. A migránsok az autópálya és Röszke irányába tartanak. Néhányukat már sikerült elfogni.

A szökevények számával kapcsolatban egyelőre ellentétes információk láttak napvilágot. A SZEGEDma szerint 1500 menekült lépett meg a befogadóállomásról, a Délmagyar információi szerint ezzel szemben csak tucatnyi menekült bontotta meg a kerítést a röszkei hangárnál, de a táborban nyugalom van. 

Lapunk szegedi tudósítója úgy tudja, mintegy háromszázan kitörtek a röszkei befogadóállomásról, mert túl lassúnak ítélték kérelmük elbírálását.

Az M1 csatorna információi szerint a táborból kitörők szószólója azt mondta: kétórás határidőt adnak arra, hogy elbírálják menekültügyi kérelmüket. Ha annak elmúltával sem gyorsul fel az ügyintézés, arra fogják biztatni táborban maradt társaikat, hogy ők is törjenek ki a táborból - tették hozzá.

Tudósítónk szerint a rendőrség nagy erőkkel van a helyszínen. Rendőrsorfal állt fel a megrongált kerítés elé, hogy többen ne tudják elhagyni a tábor területét. A hatóságok hajtóvadászatot indítottak, hogy összegyűjtsék a szökevényeket, ami nehéz lesz, mivel két irányba tartanak, Röszkére és az autópálya felé. A rendőrség a kitörők egy részét elfogták, s visszaterelték a táborba.

Szegedről rendőri erősítés indult Röszkére, a megyeszékhelyen folyamatosan szirénázást hallani. Több mentőautó és készenlétisek is érkeztek a hangárhoz. A sajtó munkatársait elküldték a helyszínről a rendőrök, hogy jelenlétük ne ingereljék tovább a migránsokat.

A rendőrség közleményben tudatta, megtette a szükséges intézkedéseket a menekültek elfogása érdekében. A rendőrök a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő irányú forgalmát a balesetek megelőzése érdekében ideiglenesen leállította, a forgalmat a régi 5-ös útra tereli.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.