Románokra vadászik a magyar huligánunió

Szervezett akció volt a magyar ultrák éjszakai randalírozása Budapest belvárosában. A petárdákat dobáló és autókat rongáló futballhuligánokat a rendőröknek sikerült szétoszlatni, de péntek este is várható balhé a magyar–román Eb-selejtezőn.

Több száz ultra lepte el csütörtök este Budapest belvárosát, hogy – elmondásuk szerint – a román szurkolókat üdvözöljék. Az Ultras Liberi beszámolójából azonban kiderül, hogy vadásztak a drukkerekre a fővárosban.

Az ultrák a Városligetben gyülekeztek, és „fegyelmezetten várták az információkat”, hogy hova érkeznek a román szurkolók. A rendőrség valószínűleg szándékosan távol maradt a ligettől. Mivel nem érkezett semmilyen hír a románokról, a huligánok kisebb-nagyobb csoportokban a belváros felé vették az irányt. A tömeget újpesti, ferencvárosi, kispesti, diósgyőri és angyalföldi focidrukkerek alkották.

A magyar ultrák állítólag a körúton helybenhagytak egy háromfős román társaságot, de ezzel nem érték be. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a huligánok óriási felfordulást okoztak a Deák téren és környékén. Több, lövésnek hangzó durranás is elhangzott, ami miatt a szórakozóhelyekről menekültek az emberek. A fociultrák a rendőrsorfalnak is nekirohantak a Madách téren, közben pedig petárdákat dobáltak.

Az MTI információi szerint a huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel számos rendőrautót megrongáltak. Több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A magyar szurkolókat végül egy 70-80 fős rendőri egységnek sikerült szétoszlatni.

A balhé miatt tizennyolc emberrel szemben indult eljárás; 16 ember ellen garázdaság, kettő ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt a rendőrség sajtótájékoztatóján.

A magyar ultrák oldalán azt írják, a városligeti gyülekező előtt felmerült, hogy ellátogatnak a Keleti pályaudvarra, a menekültekhez, ám ezt az ötletet gyorsan elvetették, valószínűleg a nagy rendőri jelenlét miatt.

Balhéra ma este is lehet számítani a magyar–román Eb-selejtezőn, mivel a magyar ultrák azt remélik, hogy a csütörtök esti elszántság péntekre is kitart.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.